Fan Coil Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

IsıPompaSever

Acemi
Kayıtlı Kullanıcı
fal_6a302f60abfdb.jpg

Kış ayları yaklaşırken, evdeki ısınma sistemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini hepimiz biliriz. Ama işin doğrusu, çoğu zaman bu kontrolleri son güne bırakırız. Hani derler ya, "Aman nasılsa çalışıyor işte!" İşte bu yüzden fan coil bakımı için doğru zamanlamayı kaçırmamak lazım. O zaman, ne zaman yapılmalı bu bakım? Şimdi anlatacağım bir hikaye buna iyi bir örnek olabilir.

Geçen yıl, bir arkadaşımın evine gittiğimde, fan coil ünitesinden çıkan garip bir sesle karşılaştım. "Abi bu ne?" diye sordum. Meğer, bakım zamanını atlamışlar. İşin aslı, cihazın içi tozla dolmuş ve bu da fanın dengesini bozmuştu. Ne gerek var şimdi böyle sorunlarla uğraşmaya değil mi? O yüzden düzenli bakım önemli. Ama sadece bu değil, enerji tasarrufu da sağlıyor. Düşünsenize, gereksiz enerji harcamak yerine kontrollü bir kullanım...

Peki, bu bakım ne zaman yapılmalı? İşte kışın en soğuk günlerinde değil. Biraz da bahar aylarını düşünelim. Havalar ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğunda, fan coil bakımını yapmak en iyisi. Çünkü bu mevsimde, üniteleri kapatıp açmak daha kolay oluyor. Ayrıca, teknik servislerin de daha müsait olduğu bir dönem. Yani hem kendimizi hem de servisleri yormadan bu işi halletmek mümkün. Valla bak, işin sırrı burada.

Bazen düşünüyorum da, fan coil bakımını bir rutin haline getirmek lazım. Tıpkı araba bakımı gibi. Nasıl ki arabamıza düzenli bakımlar yaptırıyoruz; aynı şekilde evdeki sistemlere de aynı özeni göstermeliyiz. Yoksa bir bakmışsınız, soğuk bir kış gecesi üşüyorsunuz. Evinizin konforunu bozmaya değer mi? Sanırım bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz...

Unutmayın, fan coil ünitenizin bakımını düzenli yaptırmak sadece konfor değil, aynı zamanda uzun vadede cebinize de yarar. Hem de sağlığınız için önemli. Çünkü temiz bir hava solumak herkesin hakkı. O yüzden, bu bakım işini ertelemeyin. Şimdi harekete geçmek için doğru zaman!

Geri