Hitachi Isı Pompası Buffer Tank İle Kullanılmalı Mı?

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a302150c7aba.jpg

Bir gün, eski bir dostla kahve içerken konu döndü dolaştı, ısı pompasına geldi. Dedim ki, "Sen bu işlerden anlarsın, şu Hitachi ısı pompası var ya, hani şu meşhur buffer tank meselesi..." O da başladı anlatmaya. Dedi ki, "Abi, bu buffer tank meselesi var ya, işin püf noktası orada."

Şimdi, düşünün, evinizde bir Hitachi ısı pompası var. Güzel, sessiz çalışıyor. Ama bir yerlerde hep duyuyorsunuz bu buffer tankın adını. Ne işe yarar ki gerçekten? Hani, biri çıkıp anlatacak gibi olur, sonra bir bakarsınız konu değişmiş. Ama işin özü şu, buffer tank denen şey, sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Hani, bazen eski radyolar vardır ya, cızırtıyı kesip daha net bir ses verir. İşte buffer tank da...

Peki, neden bu kadar önemli bu tank? Şöyle düşünün, sistem bir anda dalgalanma yaşamaz, enerji tasarrufu sağlanır. O eski dost dedi ki, "Bir nevi sistemin omurgasını güçlendiriyor." Hani, bir an için düşündüm, gerçekten de öyle mi? Kafamda dönen sorulara bir yanıt bulur gibi oldum. Dedi ki, "Kışın sıcak suyun aniden kesilmesini istemezsin, değil mi?" Vallahi, kim ister ki?

Sonra bir düşündüm, bu mesele sadece teknik bir konu değil. Hani, bazen hayatın kendisi gibi bu sistemler de destek ister. İyi bir dost gibi. Bazen bir fincan kahve, bazen bir arkadaş sohbeti, bazen de... Evet, bu buffer tank işte. Konu döndü dolaştı yine aynı yere geldi. Sözün özü, bazen küçük bir ek, büyük bir fark yaratır.

Geri