🤝 OEM & Distribütör İletişim Alanı Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nevruz Bağcı

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Denetimci
Kayıtlı Kullanıcı

🤝 OEM & Distribütör İletişim Alanı Kuralları​

Bu bölüm, ısı pompası sektöründe üretim yaptırmak isteyen yerli firmalar ile global/yerel OEM üreticileri arasında bir köprü kurmayı amaçlar. Ticari ciddiyetin korunması adına aşağıdaki kurallar geçerlidir:

1. Kurumsal Kimlik: İletişim kurmak isteyen veya iş ortaklığı arayan taraflar, paylaşımlarında firma isimlerini veya faaliyet alanlarını net bir şekilde belirtmelidir. Anonim veya belirsiz iş teklifleri güvenilirlik açısından onaylanmayabilir.
  2. Ürün ve Kapasite Bilgisi: OEM üreticiler; üretim kapasitelerini, kullandıkları temel komponentleri (Örn: R290 gazlı sistemler, EVI teknolojisi vb.) ve sahip oldukları sertifikaları (CE, Keymark, MCS) açıkça belirtmelidir.
  3. Gizlilik ve İletişim: İlk temas forum üzerinden kurulsa da, fiyat teklifleri, özel üretim sözleşmeleri ve gizli teknik dökümanlar gibi ticari sırlar Özel Mesaj (DM) veya kurumsal e-posta yoluyla sürdürülmelidir. Forum üzerinde halka açık fiyat listesi paylaşılması önerilmez.
  4. Aracı ve Komisyoncu Yasağı: Bu alanın amacı doğrudan üretici ile distribütörü buluşturmaktır. Yetkisi olmayan, "kayıt dışı" aracılık faaliyetlerine ve forum üzerinden komisyon usulü iş takibine izin verilmez.
  5. Dil Kullanımı: Global üreticilerin katılımı göz önüne alınarak, paylaşımlarda Türkçe'nin yanı sıra İngilizce açıklamalar eklenmesi teşvik edilir.
  6. Referans Gösterme: Üreticilerin daha önce Türkiye’de veya Avrupa’da hangi markalarla (referanslar) çalıştığını belirtmesi, yerli yatırımcılar ve distribütör adayları için öncelikli tercih sebebidir.
  7. Sorumluluk Reddi: isipompasikulubu.com yönetimi, taraflar arasında oluşabilecek ticari anlaşmazlıklardan, ödeme süreçlerinden veya ürün kalitesinden sorumlu tutulamaz. Forum sadece tarafları bir araya getiren bir platform sağlayıcıdır.

İpucu: Eğer Çinli veya Avrupalı bir üreticiyle iletişime geçecekseniz, fabrikanın satış sonrası parça desteği (Spare Parts) ve yazılım (Controller) esnekliği konusundaki şartlarını mutlaka sorgulayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri