Buffer Tank Hacmi Hesaplanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

HeatPumppHeatPumpp doğrulanmış bir üyedir.

Yozgatlı
Denetimci
Kayıtlı Kullanıcı
fal_6ab2ec6157be9.jpg

Buffer Tank Hacmi Hesaplanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Abi, şimdi bu buffer tank işi cidden önemli. Vallahi bilmeyenler işi berbat edebiliyor. Ama merak etme, sana her şeyi açık açık anlatacağım.

Öncelikle, buffer tank hacmini doğru hesaplamak için su tüketim miktarını iyi analiz etmen lazım. Yani evdeki, işteki, fabrikalardaki falan su tüketim alışkanlıklarını iyice öğrenmen gerekiyor. Bak mesela, bir evde günlük ortalama su tüketimi 150-200 litre civarında olur. Ama fabrikada bu çok daha yüksek olabilir... Yani her yapının kendine has özellikleri var, bunları iyi araştırman şart.

Bir de, sistemin çalışma süresi de önemli. Mesela eğer sistem gece gündüz 24 saat çalışıyorsa, daha büyük bir buffer tank kullanman gerekir. Ama sadece mesai saatlerinde çalışan bir sistem içinse daha küçük tank yeterli olabilir. Anladın mı?

Bir de, sistemin ihtiyaç duyduğu basınç ve debi değerleri de buffer tank hacmini belirliyor. Yani pompanın gücü, boruların çapı, vanaların konumu gibi detayları da hesaba katman lazım. Eğer bu değerleri doğru tespit edemezsen, tank hacmini de yanlış belirlersin. Vallahi başına büyük dertler açabilir...

Neyse, uzatmayayım. Kısacası, su tüketim miktarını, sistemin çalışma süresini ve basınç-debi ihtiyacını çok iyi analiz etmen gerekiyor. Bunları doğru hesaplarsan, buffer tank hacmini de kusursuz belirleyebilirsin. Anlaşıldı mı?

Geri