Doğalgaz Kombisinde Baca Gazı Analizi Nasıl Yapılır?

Mühendis04Mühendis04 doğrulanmış bir üyedir.

Denetimci
Denetimci
Kayıtlı Kullanıcı
fal_6ab2277e60dfa.jpg

Doğalgaz Kombisinde Baca Gazı Analizi Nasıl Yapılır?

Evet, arkadaşlar... Doğalgaz kombilerimizin düzgün çalışması için baca gazı analizini düzenli olarak yapmak şart. Hem güvenlik hem de verimlilik açısından bu adımı atmamanız gerekiyor. Peki, nasıl yapacağız bunu?

İlk olarak, işin uzmanı bir teknik servis görevlisinden destek almak en doğrusu. Çünkü baca gazı analizi biraz teknik bir iş. Ama merak etmeyin, ben de size adım adım anlatayım nasıl olacağını.

Öncelikle, kombinin baca çıkışına uygun bir baca gazı analiz cihazı bağlayacaksınız. Bu cihaz, baca gazındaki oksijen, karbonmonoksit, karbondioksit gibi değerleri ölçecek. Ölçüm sırasında, kombinin tam yükte çalışması gerekiyor. Yani siz de evdeki tüm radyatörleri açık tutmalısınız.

Ölçüm sonuçlarını incelediğinizde, oksijen yüzdesinin %0-5 arasında, karbonmonoksit değerinin ise 0-35 ppm (milyonda bir) arasında olması gerekiyor. Eğer bu değerler farklıysa, mutlaka bir teknik servise başvurmanız lazım. Çünkü bu durum, kombinin doğru ayarlanmadığı veya baca sisteminde problem olduğu anlamına gelebilir.

Abi ya, vallahi bunu düzenli yapmak çok önemli. Hem güvenlik hem de cebiniz için... Üstelik baca gazı analizi çok da zor bir iş değil. Biraz titizlik ve uzman desteği yeterli. Hadi bakalım, siz de kombilerinizi kontrol edin derim.

...Neyse, ben daha fazla uzatmayayım. Özetle, doğalgaz kombilerinizde baca gazı analizini uzman bir teknik servis görevlisiyle düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor. Hem güvenlik hem de verimlilik açısından...

Geri