FujiTech Isı Pompası E6 Hatası Alıyorum

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a8cb0dd8ce26.jpg

Vallahi billahi insanı çileden çıkarıyor bu teknolojik aletler bazen, değil mi? Hele ki kış ortasında, tam da en ihtiyacın olduğu zamanda... FujiTech ısı pompanız E6 hatası verdiğinde o anki ruh halinizi çok iyi anlıyorum. Bir anda bütün o konfor, sıcaklık yerini bir belirsizliğe, bir "şimdi ne yapacağım ben?" hissine bırakıyor.

Şimdi bu E6 hatası olayı, genelde su basıncıyla alakalı bir durum oluyor abi. Yani öyle aman aman büyük bir arıza değil çoğu zaman ama yine de can sıkıcı tabii. Düşünsene, dışarısı buz gibi, sen içeride çayını yudumlarken bir anda ekranında o sinir bozucu E6 beliriyor...

İlk akla gelen şey, şu kombinin altındaki manometreye bir bakmak. Hani o küçük gösterge var ya, ibre nerede duruyor? Genelde 1 ile 1.5 bar arasında olması beklenir sağlıklı bir sistemde. Eğer o ibre çok aşağılardaysa, mesela 0.5'in altında falan, geçmiş olsun... Basınç düşmüş demektir.

Peki ne yapmalı? Panik yok. Kombinin altında, genelde mavi ya da siyah küçük bir vana oluyor. Onu saat yönünün tersine yavaşça çevirip sisteme su basmak gerekiyor. Tabii gözün de manometrede olacak, ibre 1.5'a yaklaşınca hemen kapatacaksın vanayı. Fazla su basmak da iyi değil, sistemin tahliye vanasından su akıtır sonra.

Bazen de bu E6 hatası, basınç normal olmasına rağmen ortaya çıkabiliyor. İşte o zaman işler biraz karışıyor. Sensör arızası olabilir mi acaba? Ya da elektronik kartta bir problem mi var? Bu gibi durumlarda, açıkçası, kendi başımıza yapabileceğimiz pek bir şey kalmıyor.

Yani şimdi basıncı kontrol ettin, suyu da bastın, hala E6 hatası devam ediyorsa... O zaman yapacak tek şey kalıyor: servis çağırmak. Çünkü zorlamanın, kurcalamanın bir faydası yok, hatta daha büyük sorunlara yol açabilirsin. Bırak işi uzmanına, onlar halletsin.

Bir de şu var, bu tür arızalar genelde periyodik bakımların aksatılmasıyla da ilgili olabiliyor. Hani derler ya, "bakım candır" diye, vallahi doğru söz. Düzenli bakım yapılmayan cihazlar, bir noktadan sonra "ben yoruldum" der gibi arıza vermeye başlıyor.

Neyse, demem o ki, FujiTech ısı pompanız E6 hatası verdiğinde ilk olarak basıncı kontrol edin. Çoğu zaman sorun bu kadar basit oluyor. Eğer değilse, hiç vakit kaybetmeden yetkili servisi arayın. Kış günü kimse soğukta kalmak istemez, değil mi?

Geri