GCHV Isı Pompasında F1 Hatası Neden Olur?

HeatPumppHeatPumpp doğrulanmış bir üyedir.

Yozgatlı
Denetimci
Kayıtlı Kullanıcı
fal_6ab09dc2500b5.jpg

GCHV Isı Pompasında F1 Hatası Neden Olur?

Abi ya, sen biliyorsun işte... GCHV ısı pompalarında bazen şöyle bir sıkıntı çıkabiliyor. F1 hatası dediğimiz bu sorun, gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ama merak etme, sana hemen anlatayım neden oluyor bu.

Aslında, bu hatanın temel nedeni, ısı pompasının iç ünitesi ile dış ünitesi arasındaki bağlantıda yaşanan bir problem. Biliyorsun, bu iki ünite birbirine bağlı çalışıyor. İşte, bu bağlantıda herhangi bir kesinti ya da aksaklık olduğunda, F1 hatası ortaya çıkıyor.

Mesela... Dış ünitedeki bir sensörün bozulması, iç ünite ile dış ünite arasındaki kablo bağlantısında bir kopukluk olması, ya da soğutucu akışkan kaçağı... Bunlar hep F1 hatasının sebebi olabilir. Yani, sistem içerisindeki herhangi bir aksama, bu hatayı tetikliyor.

Abi, hani bazen şöyle oluyor ya... Cihaz çalışırken birden F1 hatası veriyor, sonra da kapanıyor. İşte, o an anlamak lazım ki, burada bir problem var. Hemen servis çağırıp, uzman bir teknisyen gelmesini sağlamak gerekiyor. Çünkü bu tür sorunlar, uzman bakımı olmadan çözülmüyor genellikle.

Ama merak etme, ustalar bu işi bilir. Gelirler, hemen kontrol ederler, nerede problem olduğunu bulurlar. Sonra da gerekli onarımı yapıp, sistemi yeniden çalışır hale getirirler. Yani, F1 hatası da aslında öyle korkulacak bir şey değil. Ustalar işini biliyorsa, hallolur bu iş.

Vallahi billahi, ben de başta çok korkmuştum bu hatadan. Ama sonra anladım ki, öyle değilmiş. Yeter ki, zamanında servise haber ver, işinin ehli birini çağır. O zaman, hem F1 hatasından kurtulursun, hem de ısı pompan sağlıklı çalışmaya devam eder. Bak, işte böyle...

Geri