Hitachi Isı Pompası Yetkili Bayi Nasıl Bulunur?

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a2e270fa44ef.jpg

Bir Hitachi ısı pompası almaya karar verdin diyelim. Hadi hayırlı olsun! Ama işin zor kısmı şimdi başlıyor: Yetkili bayiyi nasıl bulacaksın? Özellikle bu işin peşine düşmüşsen, doğru adresi bulmak mesele. Öncelikle internete bir göz atalım, çünkü her şey orada değil mi zaten? Ama dikkat et, her gördüğüne inanma. İnternet bazen tam bir bilgi çöplüğüne dönüşebilir. Yetkili bayi demek, güvenilir hizmet demek; bu yüzden doğru yerden başlamalısın. Birkaç siteye göz attın, ama hâlâ kafan karışık. Belki de Hitachi’nin kendi sitesinden başlamalısın? En azından orada yetkili bayilerin listesi vardır diye düşünüyorum...

Sonra geldik telefon işine. Evet, hâlâ telefonla konuşan insanlar var ve bazen en iyi bilgiyi bir insanla konuşarak alabilirsin. Hitachi’nin müşteri hizmetlerini ara. Belki biraz bekleyeceksin ama değecektir. “Abi, bana en yakın yetkili bayiyi söyler misiniz?” Bakalım ne diyecekler? İnsanın kendini ifade etmesi kadar doğal bir şey yok, değil mi? Bir de yetkili bayiyi buldun diyelim. Aman, hemen her söylenene inanma. Orada çalışanlarla biraz sohbet et, bir çayını iç. İşin sırrı burada: İnsan ilişkilerinde.

Peki, neden yetkili bayi arıyoruz? İyi bir soru. İşin aslı, yetkili bayiler genellikle daha kaliteli hizmet sunar. Ürün hakkında detaylı bilgi verebilirler ve satış sonrası destekleri daha iyidir. Ayrıca, garanti konusunda da problem yaşamazsın. "Neden başka bir yerden alayım ki?" diye düşünüyorsan, işte bu yüzden. Ama yetkili bayi bulmak o kadar da kolay değil. İstanbul'un göbeğinde bile bazen aradığını bulamazsın. Sabırlı ol, biraz araştır, biraz soruştur.

Son olarak, çevrene danış. Eşine dostuna bir sor bakalım, belki onların da bir önerisi vardır. Kim bilir, belki de Hitachi ısı pompasını zaten kullanıyorlardır. Deneyim, en iyi öğretmendir derler. Onlardan alacağın tavsiye, internetten bulacağın herhangi bir bilgiden daha değerli olabilir. İnsan insana bir şey anlatınca daha etkili değil mi? İşte bu yüzden çevrendekilere kulak vermek önemli. Anladım ki, bilgi her yerde ama doğru bilgiye ulaşmak mesele.

Geri