Hitachi Yutaki S Combi Almak Mantıklı Mı?

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a1fa690c15bb.jpg

Bir sabah kahvaltısında, eski dostlar Ahmet ve Mehmet, balkonda oturmuş çaylarını yudumluyorlardı. Ahmet, bir süredir aklını kurcalayan konuyu açtı. "Ya Mehmet," dedi, "şu Hitachi Yutaki S Combi'yi duydun mu hiç?" Mehmet, çayından bir yudum alırken düşünceli bir şekilde başını salladı. "Evet, duydum. Komşum yeni aldı, çok memnun."

Hitachi Yutaki S Combi, aslında ısı pompası dünyasında bir efsane gibi. Ama neden bu kadar popüler? Ahmet, Mehmet’in ilgisini fark etti ve devam etti: "Abi, bu alet hem ısıtma hem soğutma yapıyor. Üstelik su ısıtma özelliği de varmış. Yani tek cihazla üç işi birden hallediyorsun." Mehmet gülümsedi. "Vallahi, kulağa hoş geliyor. Ama elektrik faturası ne olacak?"

Ahmet, eliyle havada bir daire çizerek, "Tam da oraya gelecektim," dedi. "Duyduğuma göre, enerji tasarrufu konusunda da bayağı iddialıymış. Yani, uzun vadede cebini de düşünüyor." Mehmet’in gözleri parladı. "E, tamam da, nasıl çalışıyor bu cihaz?" Ahmet, biraz da konuyu anlatmanın heyecanıyla, "Biliyor musun, dışarıdaki havadan aldığı enerjiyi kullanarak çalışıyormuş. Yani çevre dostu bir şey..." diye anlattı.

Aralarındaki sohbet böylece devam etti. Ahmet, "Ama işin aslı, herkesin evine uygun mu, orası tartışılır," dedi. Mehmet kaşlarını kaldırarak, "Nasıl yani?" diye sordu. "Yani," dedi Ahmet, "Evin büyüklüğü, izolasyonu, bulunduğun bölge... Bunlar önemli. Herkesin ihtiyacı farklı."

Son olarak, Mehmet bir öneride bulundu. "Biliyor musun, belki de en iyisi bir uzmana danışmak. Hem böylece kafamızda soru işareti kalmaz." Ahmet, başını onaylarcasına salladı. "Haklısın dostum, en iyisi bu. Ama şunu da söylemeliyim ki, birçok kişi gerçekten memnun."

Kahvaltının sonunda, Ahmet ve Mehmet, Hitachi Yutaki S Combi hakkında oldukça bilgilendirilmiş bir şekilde kalktılar. Ahmet, "Belki bir gün biz de alırız," diye düşündü. Mehmet ise içinden, "Neden olmasın?" dedi.

Geri