Haber İklimlendirme ve Soğutma Devinde Üst Düzey Yönetim Değişimi: Copeland’ın Amerika ve Avrupa’daki Yeni Liderlik Yapılanması

3839Copeland-atama.webp

İklimlendirme ve Soğutma Sektörünün Öncüsü Copeland’da Stratejik Liderlik Dönüşümü

Endüstriyel soğutma, iklimlendirme (HVACR) ve kompresör teknolojileri alanında dünya liderleri arasında yer alan Copeland, küresel büyüme hedefleri doğrultusunda yönetim kadrosunu güçlendiriyor. Şirket, operasyonel sürekliliği sağlamak ve bölgesel pazarlardaki etkinliğini artırmak amacıyla Amerika ve Avrupa bölgelerine yeni başkan atandığını resmen duyurdu.

Bu stratejik hamle ile birlikte, şirketin küresel vizyonunun yerel pazarlarda daha güçlü bir şekilde uygulanması ve sürdürülebilir iklimlendirme teknolojilerinde lider pozisyonun korunması hedefleniyor.

Sandro Matic, Copeland Amerika Başkanı Olarak Göreve Başlıyor

Halen Copeland Avrupa Başkanı olarak başarılı bir grafik çizen Sandro Matic, 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla Copeland Amerika Başkanı pozisyonuna geçiş yapıyor.

Matic, Avrupa pazarında yakaladığı operasyonel başarı ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini Amerika kıtasına taşımayı hedefliyor. Küresel entegrasyonun aksamaması adına Sandro Matic, Avrupa’daki halefi görevine başlayana kadar geçici olarak Avrupa bölgesindeki sorumluluklarını da eşzamanlı olarak yürütmeye devam edecek.

Copeland Avrupa’nın Yeni Lideri: Gwen Cheramy

Copeland’ın Avrupa bölgesindeki operasyonel liderliği ise sektörün deneyimli isimlerinden Gwen Cheramy’ye emanet ediliyor. 1 Ekim 2026 itibarıyla Copeland Avrupa Başkanı olarak koltuğa oturacak olan Cheramy; bölgedeki enerji verimliliği odaklı dönüşüm süreçlerine, çevre dostu soğutucu akışkan çözümlerine ve pazar payının genişletilmesine liderlik edecek.

Global HVACR Sektörü İçin Ne Anlama Geliyor?

Copeland’ın gerçekleştirdiği bu üst düzey atamalar, sadece şirket içi bir yönetim değişimi değil, aynı zamanda küresel iklimlendirme ve soğutma (HVACR) pazarındaki rekabet dengelerini de doğrudan etkileyecek bir adım olarak öne çıkıyor:

• Bölgesel Pazarlarda Güçlü Entegrasyon: Amerika ve Avrupa gibi iki büyük pazarda edinilen tecrübelerin karşılıklı aktarımı sağlanacak.
  • Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Odaklı Büyüme: Yeni yönetim kadrosu ile birlikte yeşil enerji, düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutkanlar ve yüksek verimlilik sunan kompresör teknolojilerine yatırımlar hız kazanacak.
  • Kesintisiz Liderlik Geçişi: İki aşamalı devir teslim süreci sayesinde operasyonel verimlilik ve müşteri süreçleri kesintiye uğramadan devam edecek.

Geri