İnfrared Isıtıcı Ev İçin Uygun Mu?

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a2e7b6f97cf5.jpg

Küçük bir kasabanın şirin mi şirin bir mahallesinde, kışın soğuk günleri yerini yavaş yavaş karla kaplı çatılara bırakırken, Ayşe Hanım'ın aklında tek bir soru vardı: "Acaba infrared ısıtıcılar gerçekten işe yarıyor mu?" Evinin oturma odasında, eski battaniyesine sarılmış otururken, bir yandan da internetten araştırma yapıyordu. Isınmak için alternatifler aramak, Ayşe Hanım için neredeyse bir hobi haline gelmişti...

Bir akşam, Ayşe Hanım'ın komşusu Mehmet Bey, elinde bir fincan kahveyle çıkageldi. "Ayşe Hanım, ben bu infrared ısıtıcıyı aldım, vallahi evi hamam gibi yapıyor!" dedi. Mehmet Bey'in bu coşkulu tavsiyesi, Ayşe Hanım'ın kafasını biraz daha karıştırdı. Gerçekten bu kadar etkili miydi bu cihazlar? Yoksa Mehmet Bey'in abartma huyuyla mı ilgiliydi bütün mesele? Bazen bir şeyin etkisini kendimiz deneyimleyene kadar tam olarak anlayamıyoruz...

Ayşe Hanım, ertesi gün çarşıya indi. Birkaç mağaza gezip satıcılarla konuştu. Her biri farklı bir şey söylüyordu. "Enerji tasarrufu sağlar, ortama anında ısı verir." diyen de vardı, "Havadaki nemi kurutur." diye uyaran da. Ayşe Hanım, bu kadar bilgi bombardımanından sonra daha da kararsız kalmıştı. Ama içten içe merak etmiyor da değildi hani. Evdeki halıların üzerinde çıplak ayakla dolaşma fikri cazip gelmeye başlamıştı...

Gel zaman git zaman, Ayşe Hanım sonunda bir infrared ısıtıcı almaya karar verdi. İlk birkaç gün, cihazın nasıl çalıştığını anlamaya çalışmakla geçti. Isıtıcıyı kurduğu köşe, evin en sıcak ve en konforlu yeri olmuştu. Ancak bir yandan da, odanın diğer köşelerinde hala serin bir hava esintisi vardı. "Belki de biraz daha güçlü bir model alsaydım," diye düşündü. Fakat yine de cihazın sağladığı anlık ısı, Ayşe Hanım'ı memnun etmişti...

Bir gün, Ayşe Hanım'ın kızı Zeynep, üniversiteden eve döndüğünde, "Anne, bu ne muhteşem bir icat böyle! Artık polar pijama giymeden de oturabiliyorum." diyerek sevinçle odaya girdi. O an Ayşe Hanım, doğru bir karar verdiğini hissetti. Belki de her şey o kadar karmaşık değildi. Bazen, konfor ve sıcaklık, basit bir cihazla eve gelebiliyordu...

Geri