NIBE Isı Pompası İnverter Sürücü Arızası Çözümü

VRFKlimaVRFKlima doğrulanmış bir üyedir.

Denetimci
Denetimci
Kayıtlı Kullanıcı
fal_6a9d63ebbd899.jpg

NIBE Isı Pompası İnverter Sürücü Arızası Çözümü

Evet abi, sen haklısın. Bu NIBE ısı pompalarında sıklıkla karşılaşılan bir sorun. Ama merak etme, ben sana detaylı bir çözüm yolu anlatacağım. Vallahi, bu işi biliyorum.

İlk olarak, ısı pompasının inverter sürücüsündeki arızayı tespit etmen gerekiyor. Bunu yapabilmek için, ısı pompasının kontrol paneline bakman ve hata kodlarını kontrol etmen lazım. Eğer hata kodu görürsen, bunu not al. Çünkü bu bize arızanın kaynağı hakkında ipucu verecek.

Peki, hata kodu olmadan ne yapacaksın? O zaman, inverter sürücüsündeki ana bileşenleri tek tek kontrol etmen gerekiyor. Mesela, güç modülünü, sürücü kartını, sensörleri vs. Bunların hepsini kontrol edip, arızalı olan parçayı tespit edebilirsin.

Abi, şimdi sana bir tavsiye vereyim. Eğer arızanın kaynağını bulamadıysan, uzman bir teknisyene danışmanı öneririm. Çünkü bu işler biraz karışık olabiliyor. Vallahi, ben de zaman zaman ustalardan yardım almak zorunda kalıyorum.

Neyse, umarım bu bilgiler sana yardımcı olur. Eğer başka bir sorun olursa, bana yine danış. Ben her zaman buradayım...

Geri