NIBE Isı Pompası Petekli Evlerde Kullanılır Mı?

Climate07

Acemi
Yönetici
fal_6a1b33802ec64.jpg

Bazen evde otururken, "Bu petekler acaba gerçekten işe yarıyor mu?" diye düşünürüm. Hani, kışın soğuk günlerinde kombiyi açarız, petekler ısınır ama yine de içimizi tam olarak ısıtamaz bazen. İşte tam bu noktada, NIBE ısı pompası devreye girebilir diye duydum. Size de olur mu bilmem, ama ben yeni şeyler denemeye pek meraklıyımdır. Vallahi, bu ısı pompaları hakkında duyduklarım beni epey etkiledi. "Petekli evlerde de kullanılır mı?" sorusu kafamı karıştırmıştı, en başta...

Isı pompası deyince, aklıma ilk gelen şey enerji tasarrufu oluyor. Daha önce böyle bir şey duydunuz mu bilmiyorum ama, NIBE'nin bu konuda iddialı olduğunu söyleyebilirim. Evde petekler varken, ısı pompası nasıl çalışır diye düşündüğümde, aklıma gelen ilk şey enerji verimliliği oldu. Çünkü, bu teknoloji hem çevre dostu hem de cüzdan dostuymuş. Yani, eğer peteklerinizin zaten verimli çalıştığını düşünüyorsanız, bir de NIBE'nin bu sistemlerini düşünün derim. Daha önce denemediyseniz, bence bir şans verin...

Ailemin eski evinde, kışın petekler ısınmazdı bir türlü. Hep bir şeyler eksik gibiydi. O zamanlar böyle teknolojiler yoktu tabii. Şimdi düşünüyorum da, eğer o zaman böyle bir ısı pompası olsaydı, evin ısınma sorununu kökten çözebilirdik. Isı pompalarının petekli sistemlerle uyumlu çalışıp çalışmayacağı sorusu bazen kafamı kurcalıyor. Ama öğrendiğim kadarıyla, gayet entegre bir sistem kurmak mümkünmüş. Bu da demek oluyor ki, kombinizle vedalaşmak zorunda değilsiniz. Sadece daha akıllı bir sisteme geçiş yapıyorsunuz...

Bir dostum da geçenlerde bu ısı pompalarından birini kullanmaya başladı. "Ne fark etti?" diye sordum. "Biliyor musun," dedi, "evdeki sıcaklık çok daha dengeli artık." Bu sözler üzerine düşündüm. Demek ki petekli evlerde de gayet iş görüyor bu sistemler. İnsanın içini ısıtan bir konu bu. Zira enerji tasarrufu yaparken, konforunuzdan ödün vermiyorsunuz. Yani, eğer evinizde petekler varsa ve siz de benim gibi yeni bir şeyler denemeyi seviyorsanız, neden olmasın? Belki de denemeye değer...

Geri