Panasonic ısı pompası arızaları en çok neden olur?

IsıPompaSever

Çaylak
Kayıtlı Kullanıcı
Panasonic ısı pompaları, enerji verimliliğiyle öne çıkan cihazlar arasında yer alıyor. Ancak ne kadar dayanıklı olursa olsun, zaman zaman sorun çıkarmaları da kaçınılmaz. Peki, bu cihazlar en çok hangi nedenlerden dolayı arıza yapar dersiniz? İşte burada devreye giren birkaç önemli husus var. Mesela, düzenli bakım yapılmaması gibi basit bir nedenden dolayı bile ciddi sorunlar yaşanabilir. Düşünün, arabamıza bile düzenli bakım yaptırıyoruz, değil mi? Aynı özeni ısı pompalarına da göstermek gerek.

Bir başka mesele ise bu cihazların yerleştirilme şekli. Yanlış monte edilmiş bir ısı pompası, içindeki sihrini kaybedebilir. Tıpkı yanlış bir hamlede yenilen bir satranç taşı gibi... Burada da uzman bir teknisyenden yardım almak en doğrusu. Yoksa, "ben hallederim abi" demekle işler çözülmeyebilir. Bir de ne hikmetse, elektrik bağlantılarında yapılan hatalar var. Hani şu "ufak tefek" sorunlar gibi görünenler var ya, işte onlar! Kabloların yanlış bağlanması ya da gevşek olması, cihazın performansını etkileyebilir. Her şeyin bir sırası, bir düzeni var sonuçta.

Çevresel faktörler de bir diğer etken. Özellikle dış ünitenin maruz kaldığı zorlu hava koşulları, cihazın ömrünü kısaltabilir. Rüzgar, yağmur, kar... Bunlar, dış üniteyi zamanla yıpratabilir. Peki, ne yapmalı? Koruyucu bir kılıf ya da çatı, bu tür sorunların önüne geçebilir. Ahmet amca da geçen gün aynısını anlattı, "Bir kış boyu korumadım, sonra ne yaparsan yap çalışmadı" dedi. Sonuçta, doğal koşulları göz ardı etmemek gerek.

Son olarak, kullanıcı hataları da sık karşılaşılan bir durum. Yanlış sıcaklık ayarı yapmak, cihazı gereksiz yere fazladan çalıştırmak gibi ufak tefek gibi görünen ama aslında büyük etki yaratan hatalar... Unutmayalım, ısı pompaları bizimle konuşamaz, ama biz onlara nasıl davranmamız gerektiğini öğrenebiliriz. Yani, biraz dikkat, biraz özen... İşte hepsi bu kadar.

Geri