Panasonic ısı pompası güneş paneli ile birlikte kullanılır mı?

IsıPompaSever

Çaylak
Kayıtlı Kullanıcı
Geçen hafta bir arkadaşımın bahçesinde oturuyordum. Hani şu Mehmet var ya, enerji konularına fazlasıyla meraklı olan... İşte o, bana Panasonic ısı pompasını güneş paneliyle nasıl birleştirdiğini anlattı. Dediğine göre, bu ikili tam bir enerji tasarrufu mucizesiymiş. Ne yalan söyleyeyim, ilk başta biraz şüpheliydim ama sonra...

Düşünsene, güneş enerjisini ısı pompasıyla birleştirmek! İkisi de yeşil enerji çözümleri. Mehmet, “Abi, güneş paneliyle çalıştırınca elektrik faturası neredeyse yarıya indi” dedi. Tabii ki bu, işin ekonomik tarafı. İşin çevresel faydaları da cabası. Yani, kuruş hesabı yapmaya gerek yok...

Peki, bu sistem nasıl çalışıyor diye merak ettim. Aslında oldukça basitmiş. Güneş paneli, gündüzleri bolca enerji topluyor ve bu enerji, ısı pompasını çalıştırmak için kullanılıyor. Akşamları ise birikmiş enerji devreye giriyor. Yani, güneş battı diye enerji bitmiyor. Geceleri bile tertemiz bir enerjiyle ısınıyorsun.

Bir de, bu sistemin kurulumu göz korkutucu değilmiş. Mehmet, “Vallahi, montajı da düşündüğüm kadar karmaşık değilmiş” diye ekledi. Tabii ki montaj kısmı biraz teknik bilgi gerektiriyor ama bir profesyonele başvurmak her şeyi kolaylaştırabilir. Hani, olur da ben de bir gün taktırırsam...

Teknoloji böyle ilerledikçe, insanın içi rahatlıyor. Düşünsene, hem doğaya katkı sağlıyorsun hem de cebini düşünüyorsun. İkisi bir arada daha ne olsun, değil mi? İşte böyle anlarda diyorum ki, yeniliklerden korkmamak gerek. Belki de yarın, senin de evinde bu ikili olur, kim bilir?

Geri