İKLİMLENDİRME ZİRVESİ 2026

İklimlendirme Zirvesi 2026: Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sektörün rolü ve sürdürülebilir çözümler, 5 Mayıs 2026 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent ev sahipliğinde tartışılıyor. Yenilikçi teknolojileri ve sektörün geleceğini keşfetmek için bu önemli platformda yerinizi alın.

Haber Termodinamik -TDHeating Isı Pompasında Yerli Üretim Hattını Devreye Aldı

Termodinamik, ısı pompası üretim hattını devreye aldığını açıkladı. Şirketin sosyal medya paylaşımında, yeni nesil üretim hattının kurulduğu ve ısıtma-soğutma teknolojilerinde üretim gücünün ileriye taşındığı belirtildi.

Ekran görüntüsü 2026-04-30 225846.webp

Paylaşımda yer alan bilgilere göre Termodinamik, 20.000 m² üretim alanı ve 200 kişilik uzman kadrosu ile yerli üretim odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, yeni üretim hattıyla verimli, güvenilir ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam edeceğini vurguladı.

Termodinamik’in resmi internet sitesinde şirket, ısı pompası, klima, kazan, boyler ve su ısıtıcıları alanında modern ısı teknolojileri geliştiren Türkiye merkezli bir üretici olarak tanımlanıyor. Şirket ayrıca 35 yılı aşkın tecrübe, 50’den fazla ülkeye ihracat, 100’den fazla bayi ve iş ortağı ile 400’ün üzerinde servis ağı bilgilerini paylaşıyor.

Isı pompası ürün grubunda Termodinamik’in TD-PRO, TD-ECO STAR ve TD-ECO serileri yer alıyor. Resmi ürün sayfasında, şirketin ısı pompalarında inverter kompresör teknolojisi, optimize edilmiş COP değerleri ve R290 / R32 soğutucu akışkan seçenekleri sunduğu belirtiliyor.

Termodinamik’in TD-PRO serisi, R290 soğutucu akışkanla çalışan, ısıtma ve soğutma sağlayan kompakt sistemler arasında yer alıyor. Şirket, bu seriyi konut ve ticari uygulamalarda dört mevsim güvenilir performans sunan yüksek verimli inverter teknolojiye sahip bir ürün grubu olarak konumlandırıyor.

Isı pompaları, elektrik enerjisiyle çalışan ve ısı enerjisini bir ortamdan başka bir ortama taşıyan sistemlerdir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın teknik dokümanında da ısı pompasının temel olarak ısı enerjisini bir ortamdan diğerine taşıma prensibine dayandığı belirtiliyor.

Yeni üretim hattı duyurusu, Türkiye’de ısı pompası teknolojilerine yönelik yerli üretim yatırımlarının arttığını gösteren önemli gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle doğalgaz dışı ısıtma çözümleri, elektrikli ısıtma sistemleri, düşük karbonlu binalar ve yenilenebilir enerjiyle uyumlu cihazlar, HVAC sektöründe daha fazla gündeme geliyor.

Termodinamik’in üretim hattını devreye alması, markanın ısı pompası ürün gamını daha güçlü şekilde konumlandırmasına katkı sağlayabilir. Şirketin resmi ürün yapısında konut ve ticari uygulamalara yönelik farklı ısı pompası serileri bulunuyor. Bu durum, yeni üretim hattının yalnızca ürün kapasitesi değil, aynı zamanda yerli üretim ve servis sürekliliği açısından da önem taşıdığını gösteriyor.

Termodinamik’in açıklamasında öne çıkan ana mesaj, yerli üretim gücüyle bugünün ihtiyaçlarına cevap verirken geleceğin iklimlendirme teknolojilerine yatırım yapıldığı yönünde oldu. Şirket, paylaşımında “Teknolojiyle üretiyor, geleceği kuruyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynaklar:
Termodinamik resmi sosyal medya paylaşımı, Termodinamik Isıtma Sistemleri resmi web sitesi, Termodinamik ısı pompası ürün sayfaları.

Yerli üretim adına gurur verici bir gelişme. Özellikle **R290** gibi doğa dostu akışkanların ve inverter teknolojisinin yerli bir hat üzerinde üretilmesi, hem sektördeki rekabeti artıracak hem de kullanıcılar için servis ve yedek parça ulaşılabilirliği açısından büyük avantaj sağlayacaktır.

Termodinamik'in 35 yıllık tecrübesini bu alana yoğunlaştırması, Türkiye'nin enerji dönüşümü sürecine de önemli bir katkı sunuyor. Paylaşım için teşekkürler!

Konuyu okuyanlar
18 dk
0 Aktif
Geri