Türkiye’den Dünyaya Ulaşan İklimlendirme Mühendisliği
Varmeks, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme teknolojileri alanında köklü bir geçmişe ve uzmanlığa sahip olan Solimpeks bünyesinde, Konya'daki modern üretim tesislerinde imal edilen öncü bir yerli markadır.Yılların getirdiği AR-GE birikimi, uluslararası kalite standartları ve uzman mühendislik kadrosu ile Varmeks; iklimlendirme sektöründe dışa bağımlılığı azaltmayı, tüketicilere yüksek verimli, uzun ömürlü ve ekonomik ısıtma-soğutma çözümleri sunmayı misyon edinmiştir.
Varmeks ve Solimpeks Marka Vizyonunun Temel Sütunları
- %100 Yerli Üretim ve Yerel Üretim Gücü:
- Konya'da bulunan entegre üretim tesislerinde imal edilen Varmeks ürünleri; Türkiye'nin zorlu kış iklim koşullarına, voltaj dalgalanmalarına ve bölgesel kullanım alışkanlıklarına tam uyumlu olarak mühendislik aşamasından geçmektedir.
- Yenilikçi AR-GE ve Çevre Dostu Teknolojiler:
- AB standartlarına uygun olarak düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip R290 (Propan) gibi yeni nesil doğal soğutucu akışkanlar ve DC İnverter / EVI kompresör altyapısı tercih edilerek sürdürülebilir bir gelecek hedeflenmektedir.
- Geniş Ürün Gamı ve Esnek Kapasite Seçenekleri:
- Müstakil konutlardan ticari binalara, tavukçuluk ve tarım tesislerinden havuz iklimlendirmesine kadar geniş bir alanda kullanılmak üzere; 12 kW, 15 kW, 16 kW, 19 kW gibi farklı kapasitelerde monoblok ve split ısı pompaları, boyler sistemleri ve buffer tanklar üretilmektedir.
- Güçlü Teknik Destek ve Yaygın Servis Ağı:
- İthal markaların aksine yedek parça tedarik hızı, yerel garanti güvencesi ve uzman teknik ekibiyle satış sonrasında da kullanıcının ve uygulayıcı tesisatçıların her zaman yanında yer alır.
Kalite Politikası ve Gelecek Hedefleri
Varmeks; sadece bir ısı pompası üreticisi olmanın ötesinde, yenilenebilir enerji entegrasyonu (Güneş Enerjisi + Isı Pompası + Yerden Isıtma) ile binaların karbon ayak izini sıfırlamayı amaçlamaktadır.Yüksek mevsimsel verimlilik (SCOP) değerlerine sahip A+++ enerji sınıfı cihazları ile hem ülke ekonomisine katkı sağlamakta hem de son kullanıcıların işletme maliyetlerini minimuma indirmektedir.